Omschrijving

Op een TOP-ligging in De Panne vinden we deze héél ruime penthouse terug van maar liefst 142 m². De Penthouse werd door de jaren heen met gekoesterd en aangepast aan het hedendaags comfort. Dit uit zich in de duurzame materialen waarmee het appartement is afgewerkt.

De Inkom sluit direct aan op de leefruimte. Vanuit de leefruimte heeft men een fantastich zich over De Panne, Sint-Idesbald, Koksijde tot zelfs naar Duinkerke.

Ja, zelfs de mooie Noordzee ontbreekt niet aan het panoramische zicht!

De penthouse bevat 3 heel ruime kamers met elk een ruime glaspartij dewelke veel natuurlijke lichtinval geven. Een recente badkamer geeft je alle nodige privacy en ruimte.

Ook een handige bergruimte is voorzien.

Vanuit de keuken is er rechtstreeks contact met de leefruimte, maar is het super vertoeven vanaf de keukentafel met het ongelooflijke zicht dat je doet wegdromen bij je ochtendlijk kopje koffie!

Financiële info

Prijs Info op kantoor

Geografische info

Adres Verenigingstraat
Gemeente De Panne (8660)
Omgeving Zee/Strand/Duinen

Indeling

Badkamer 1 6 m²
Berging 2 m²
Inkomhal 12 m²
Living 60 m²
Slaapkamer 1 15 m²
Slaapkamer 2 15 m²
Slaapkamer 3 10 m²
Terras 8 m²

Overige Info

Vrij op bij akte na betaling
Aantal douches 1
Afstand tot openbaar vervoer 25 m
Afstand tot winkels 100 m
Afstand tot school 500 m
Afstand tot strand 800 m
Zicht op zee ja
Instapklaar ja
Fietsenberging ja

EPC gegevens

EPC n° 1948507
EPC waarde 312 kWh/m²
312

Bebouwing

Bouwjaar 1980
Aantal slaapkamers 3
Aantal badkamers 1
Aantal wc's 1
Staat Uitstekende staat
Woonoppervlakte 142 m²
Verdieping 7
Aantal verdiepingen 7
Kadastraleafdeling 1 AFD
Kadastralesectie P0033
Perceelnummer B92
Elektrisch keuringsattest Niet ingegeven

Comfort

Keukentype Geïnstalleerd
Badkamer type Ingericht
Verwarming Aardgas
Verwarmingsketel Individueel
Centrale verwarming ja
Bevloering Laminaat
Schrijnwerk buiten Aluminium
Beglazing Dubbel glas
Parlofoon ja
Distributie ja
Lift ja
Aansluiting elektriciteit ja
Aansluiting telefoonlijn ja
Aansluiting Internet ja
Aansluiting waterleiding ja

Ruimtelijke ordening

Bouwvergunning Ja
Recente bestemming Woongebied
Dagvaardingen Nee
Voorkooprecht Nee
Verkavelingsvergunning Nee
Effectief overstromingsgevoelig Nee
Mogelijk overstromingsgevoelig Nee
Afgebakend overstromingsgebied Nee
Afgebakende oeverzone Nee
Risicozone voor overstromingen Nee

Buurtinformatie

De naam is afkomstig van het woord duinpan. Een pan of panne is een komvormige diepte in de duinen. In het gebied van Adinkerke was al bewoning aanwezig in de 5e eeuw voor Christus en ook in de Romeinse en Frankische tijd woonden er mensen die aan landbouw, veeteelt en visserij deden. De naam van het dorp Adinkerke vindt men vanaf de 12e eeuw terug. De Panne ontstond echter pas rond 1782, tijdens Oostenrijks bewind. Keizer Jozef II wilde de kustvisserij stimuleren, hierdoor werd door vooraanstaande burgers uit Veurne een nederzetting opgericht dat men Sint-Jozefsdorp noemde, later Kerckepanne. Het was gelegen tussen de duinen en de zee. Het kleine gehuchtje werd in 1789 een parochie van Adinkerke en werd administratief in 1799 bij de gemeente Adinkerke gevoegd. In de duinen van dit gehucht zette Leopold I, de eerste Koning der Belgen voet op Belgische bodem. Rond 1830 erfde grootgrondbezitter Pieter Bortier ongeveer 650 ha duingrond in De Panne. Hij opende er in 1831 het eerste primitieve "Pavillon des Bains", een ontmoetingsplaats voor Engelse en Veurnse beau monde. Jaren later bouwde hij er een eigen zomervilla. Hij leverde grote inspanningen om het kleine, wat verarmde, vissersdorpje te verbeteren. De Panne had dan wel geen haven, maar had rond 1900 toch de op een na grootste vissersvloot van de Vlaamse Kust, na Oostende. Wegens het ontbreken van een haven moesten de boten met platte bodem, de "panneschuiten", telkens op het strand worden getrokken. In het begin van de 20e eeuw was er een project om een haven aan te leggen, maar dit kwam er uiteindelijk niet, en de vissers verdwenen geleidelijk uit De Panne. Van een vissersdorp werd De Panne echter meer en meer een toeristische badplaats vanaf de tweede helft van de 19e eeuw. Hierdoor werd De Panne groter dan het oorspronkelijke Adinkerke. Op 5 februari 1870 was de spoorlijn De Panne - Duinkerke in gebruik genomen. Rond die tijd kwam er in de buurt van het Pavillon des Bains een eerste kursaal, enkele paviljoenen en de eerste pensions en hotels. De Panne werd kort voor 1900 grotendeels uitgebouwd naar ontwerp van architect Albert Dumont. Van de specifieke cottage-architectuur die hij hierbij hanteerde bleef o.a. de Dumontwijk goed bewaard. Op de zeedijk werden aaneengesloten villa's in pittoreske stijl gebouwd. Het gehucht De Panne werd op 24 juli 1911 officieel van Adinkerke afgesplitst en werd een zelfstandige gemeente. Bij de gemeentelijke fusies in 1977 werden beide gemeenten weer samengevoegd. Ditmaal werd echter Adinkerke als kleinste dorp een deel van de nieuwe fusiegemeente De Panne. De komst van het massatoerisme, vanaf de jaren 50, bracht grote veranderingen teweeg. De kustvilla's ruimden plaats voor hogere appartementsblokken. Vooral op de zeedijk is, op enkele villa's na, niets meer overgebleven van de oorspronkelijke bebouwing.

Panden in de buurt