Omschrijving

OPENHUIS OP 3 NOVEMBER 2018 VAN 9U TOT 12U!!

Vooraf in te schrijven per mail op immo@ladeskor.be.

Om de prijs volledig vrij spel te geven, geven we na het bezoekmoment van zaterdag 3 november 2018 alle kandidaten de kans om een bod uit te brengen. Een bod kan uitgebracht worden tot maandag 5 november om 18u59 en elk bod is geldig tot diezelfde dag om 23u59.

De verkoper zal dan al dan niet het hoogste bod aanvaarden zonder dat er opbieden mogelijk is
​​​

Wanneer 2 gelijke hoogste biedingen worden uitgebracht is de volgorde van het uitbrengen van het bod doorslaggevend voor het toekennen.

Een bod met opschortende van het verkrijgen van een krediet wordt hier niet aanvaardt. Informeer u alvast voldoende bij uw bank of kredietmakelaar alvorens een bod uit te brengen.

De instelprijs voor deze woning bedraagt € 199.000,00.

En wat heeft deze woning te bieden!?

Dit huis met twee slaapkamers, garage en een tuin is gelegen op een top ligging! Langsheen het Prinses Marie-Joséplein bevinden zich diverse herenhuizen uit het interbellum, veelal in Art deco-stijl. De woning is dicht gelegen bij het bruisende hart van Kortrijk en eveneens nabij de invalswegen.

INDELING:

Op het gelijkvloers vinden we de inkom met vestiaire, de garage, een badkamer met ligbad, lavabo en toilet en de toegang tot de kelder.

Op de eerste verdieping betreden we als de leefruimte met eet- en zithoek en gezellige houtcassette. De keuken is open en geeft uit op het terras. Aanpalend vinden we een toilet.

De verdieping hoger is uitgerust met twee slaapkamers in laminaat met ingemaakte kasten. Één kamer heeft toegang tot een balkon.

Via de kelder kan de tuin betreden worden. De woning is volledig onderkelderd en is dus bijgevolg erg praktisch. Ook voor de wijnliefhebber is er de mogelijkheid om een ruime wijnvoorraad ter herbergen.

Bijzonderheden:

- Klein beschrijf mogelijk
- Goede ligging
- Nabij invalswegen en het centrum van Kortrijk
- Centrale verwarming op aardgas
- Dubbele beglazing
- Recente verwarmingsketel

Beschikbaarheid: overeen te komen

Financiële info

Prijs € 199.000,00
Registratierechten en erelonen € 11.466,13
Ki € 654,00

Geografische info

Adres Prinses Marie-Joséplein
Gemeente Kortrijk (8500)
Omgeving Stad

Indeling

Garage 32,89 m²
Kelder 42,89 m²
Living 23,3 m²

Overige Info

Vrij op overeen te komen
Orientatie tuin NO
Tuin inrichting Niet aangelegd
Aantal garages 1

EPC gegevens

EPC n° 20161006-0001900557-1
EPC waarde 430 kWh/m²
430

Bebouwing

Bebouwing gesloten
Bouwjaar 1943
Aantal slaapkamers 2
Aantal badkamers 1
Aantal wc's 2
Staat Goede staat
Grond oppervlakte 56 m²
Woonoppervlakte 145 m²
Oppervlakte Gelijkvloers 8,82 m²
Oppervlakte 1e verdieping 35,9 m²
Oppervlakte 2e verdieping 32,6 m²
Aantal verdiepingen 2
Aantal gevels 2
Type dak Plat dak
Kadastraleafdeling 34353 Kortrijk 3AFD
Kadastralesectie B
Perceelnummer 0138/00Z009
Elektrisch keuringsattest Niet ingegeven, niet conform
Conformiteit Elektrisch keuringattest Niet conform

Comfort

Keukentype Geïnstalleerd
Badkamer type Ingericht
Verwarming Aardgas
Schrijnwerk buiten Kunststof
Beglazing Dubbel glas

Ruimtelijke ordening

Recente bestemming Niet ingegeven
Effectief overstromingsgevoelig Nee
Mogelijk overstromingsgevoelig Nee
Afgebakend overstromingsgebied Nee
Afgebakende oeverzone Nee
Risicozone voor overstromingen Nee

Buurtinformatie

Het Prinses Marie-Joséplein is een plein in de Belgische stad Kortrijk. Het plein bevindt zich in de wijk Sint-Jan, nabij de Sint-Janskerk. Het werd vernoemd naar de Belgische prinses Marie-José. Langsheen dit rechthoekige plein bevinden zich diverse herenhuizen uit het interbellum, veelal in Art deco-stijl. Hierdoor vormt het een typisch interbellumplein met zijn homogene bebouwing en de centrale groenaanleg. Sint-Jan is een wijk in de Belgische stad Kortrijk. De wijk bevindt zich ten zuidoosten van de historische binnenstad. Begin 20e eeuw werd op het slagveld van de Guldensporenslag een grote stadsuitbreiding uitgevoerd. Deze nieuwe stadswijk was hoofdzakelijk bedoeld voor de meer gegoede Kortrijkzaan. Zo woonden er op Sint-Jan vroeger veelal leidinggevende personen uit bedrijven of administratie. Hierdoor verschenen er statige herenhuizen langsheen de brede lanen. Bovendien lieten enkele rijke industriëlen er ook herenhuizen in de Art Nouveau- en Art deco-stijl optrekken. In 1906 werd de parochie Sint-Jan Baptist gesticht in de wijk Sint-Jan. De Sint-Janskerk of Sint-Jan-de-Doperkerk, naar een ontwerp van architect Jules Coomans, werd gebouwd op initiatief van het Groeningecomité. Op 29 oktober 1911 werd de kerk plechtig in gebruik genomen. Het Sint-Jansplein vormt het centrum van de wijk. Dit plein is tevens de kern van de Sint-Janskermis. Zo werd er tijdens deze feesten op 13 juli 1930 een optocht gehouden met acht muziekverenigingen. Na de heilige mis was er verkoop van Sint-Janswafels. Aan de noordkant van het Sint-Jansplein lag het buitengoed van Bruneel de Montpellier. In de tuin werd in 1896 door de dokters Lauwers, Roose en Depla het Sint-Antoniusziekenhuis opgericht. De zusters van het Heilig-Hartziekenhuis stonden hen tot in 1922 bij. De twee woningen aan het Sint-Jansplein dateren van 1932. Vanaf 1978 werden er in het ziekenhuis geen patiënten meer opgenomen. Op 12 mei 1979 werd er het rustoord Dr. Emiel Lauwers officieel geopend. In de tuin van dit domein, kant Graaf Gwijde van Namenstraat, ligt een vijvertje, een van de laatste overblijfsels van de historische Groeningebeek, die van daar langs de Blaasbalg naar de Leie vloeide. In 1936 werd de beek vervangen door een gemetselde collector van 600m, die van de Theodoor Sevenslaan onder de spoorweg, het Prinses Marie-Joséplein en de Jan Breydellaan naar de Groeningelaan loopt. Nu is de buurt een multiculturele buurt geworden, met veel contrast tussen goedkopere en duurdere woningen.

Panden in de buurt